Festlig O’boy-cheesecake

6-8 PORSJONER

Du trengerBunn


1 pakke Oreo-kjeks
2 ss naturell Philadelphia


Fyll


180 g naturell Philadelphia (resten av pakningen)
1 dl fløte
2 dl O’boy
1/2 dl O’boy til å strø over toppen av kakenSlik gjør duBunn: Knus Oreo-kjeksen i en foodprosessor eller bruk et kjevle eller en hammer til å knuse kjeksen med. Vi anbefaler da at du putter pakken med kjeks i en plastikkpose før du starter, da Oreoforpakningen kan gå i stykker når du begynner å knuse kjeksen. Rør kjekssmulene med Philadelphiaosten til du får en jevn blanding. Fyll ca 2 cm i formene og trykk ut med fingrene. La formene stå kaldt til du har laget ferdig cheesecake-fyllet.
Cheesecake-fyll: Visp Philadelphiaosten til den blir myk og lett å jobbe med. Bruk gjerne en elektrisk visp. Fyll på med litt og litt fløte mens du fortsetter å vispe. Når all fløten er tilsatt heller du i O’boy mens du visper. O’boy-pulveret kan ryke litt i starten, men det vil blande seg inn til slutt. Kremen skal være tykk og herlig, som pisket krem når den er klar.
Montering: Legg et godt lag med cheescake-fyll på kjeksbunnen. Fyllet skal nå til kanten av formen. Sett formen inn i fryseren i minst 3 timer, men den kan godt stå flere dager før du skal servere kaken. Ta formen ut 10-30 minuter før servering og strø O’boy over.