Knasende O’boy Granola!

Ca 10-12 dl Granola

Du trenger


7 dl havregryn
0,5 dl kokosolje (med eller uten smak - det er valgfritt)
2 dl O’boy med mindre sukker eller vanlig O’boy
0,75 dl honning eller agavesirup
1 dl hakket mørk sjokolade f.eks Freia 70 % kokesjokolade (valgfritt)
2 dl frø eller nøtter (valgfritt)

Slik gjør du



Varm ovnen til 170 grader. Bland sammen en flytende “krem” av kokosolje, O’boy og honning/agavesirup. Hell havregryn i en stor skål og tøm O’boy kremen over. Rør sammen til alt av havregryn er dekket av kremen.

Ta et stekebrett og dekk det med bakepapir. Hell deretter over granolaen og spre den utover brettet. Stek i ca 10 minutter før du tar ut brettet og rører om. Stek i ytterligere 10-15 minutter.

Vil du ha ordentlig store klumper, heller du hakket mørk sjokolade på den varme granolaen og rører forsiktig. La stekebrettet med granola bli helt kald uten å røre. Det kommer til å bli klumper når den får kjølt seg ned.

Oppbevar granolaen i en lufttett beholder, da holder den seg fint i ca tre uker.